De boekhandel – Penelope FITZGERALD

Het boek speelt zich af in Engeland (1959/1960) in het plaatsje Hardborough. Florence Green is al een tijdje weduwe, maar in de periode dat zij nog niet getrouwd was, werkte zij bij een boekhandel. Werk dat zij met veel plezier had gedaan. Nu Florence weduwe is pakt ze haar werk weer op en in Old House begint zij een boekhandel. Florence krijgt na schooltijd hulp van Christine Gipping een 10-jarig meisje. Christine moet werken omdat zij nog meerdere zusjes heeft en hun gezin heel arm is.

Het verhaal verteld over het leven in het dorp, over Lolita dat toen werd uitgebracht, maar over klopgeesten en het geloof. Een stukje geschiedenis waar wij met onze snelle tijd van nu niet vaak meer bij stilstaan maar dat ondanks de grote veranderingen ook nu geschreven had kunnen zijn. Er veranderd veel maar toch ook weer niet.

Dit boek is de eerste vertaling van Penelope Fitzgerald, Penelope is 4 x genomineerd voor de Bookerprize (Shortlist) en heeft deze 1 x gewonnen.

Ik wil de uitgever en boekenclub Librorum Tractatus (https://www.facebook.com/groups/boekenrecensie/) hartelijk bedanken dat ik De Boekhandel mocht lezen en ik heb er enorm van genoten!

De boekhandel is een tijdloos en zeer mooi geschreven roman dat van mij **** krijgt.

fitzgerald-boekhandel-2015

Auteur: Penelope FITZGERALD
ISBN: 9789492168009
Publicatiedatum: maart 2015
Uitgever: Uitgeverij Karmijn

Anita de Groot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s