Over boekenclub Librorum Tractatus – Informatie voor uitgeverijen, auteurs en leden

Librorum Tractatus is een boekenclub die naast deze blog ook een Facebookgroep (https://www.facebook.com/groups/1599765463571490/)  en Twitteraccount (https://twitter.com/boekenrecensie)  beheert.

De oprichter, Nick Mertens, is recensent, blogger, columnist & schrijver.

Op de blog (https://boekenfreak.wordpress.com/) verschijnen de recensies van boeken. Deze recensies zijn van de hand van leden van de boekenclub en behandelen een uitgebreid scala aan genres. De behandelde boeken zijn ofwel zelf gekocht door de recensenten, ofwel aangeleverd door de uitgeverijen en/of auteurs. De recensies worden door de boekenclub en de leden zelf veelvuldig gedeeld op de sociale media en kennen een groot bereik.

De Twitteraccount (https://twitter.com/boekenrecensie) dient onder andere voor het verspreiden van de recensies. Daarnaast gebruikt boekenclub Librorum Tractatus dit medium ook voor het delen van binnen- en buitenlands nieuws met betrekking tot literatuur, nieuwe boeken, signeersessies,… Dagelijks worden hiervoor talrijke berichten van uitgeverijen en auteurs geraadpleegd.

De Facebookgroep (https://www.facebook.com/groups/1599765463571490/) dient ook voor het verspreiden van de recensies en het  binnen- en buitenlands nieuws met betrekking tot literatuur, maar biedt vooral ook diepgang. In deze groep kan er door de leden virtueel gepraat worden over literatuur, debutanten, meningen over boeken, aanbiedingen, lezersadviezen, actualiteit,… Er zal ook getracht worden om auteurs actief te betrekken in deze groep, eventueel chatsessies te organiseren,… Verder zullen boeken die door de uitgeverijen/auteurs ter beschikking gesteld worden om te recenseren ‘verloot’ worden onder de leden die zich hier vrijwillig voor opgeven. De enige voorwaarde voor het gratis verkrijgen van het boek is dat er door de ontvanger(s) een recensie van het boek wordt geschreven en dit uiterlijk op een datum door de uitgeverij/auteur in samenspraak met Librorum Tractatus vooropgesteld. Uiteraard worden deze recensies op de blog gepubliceerd en door de boekenclub en de uitgeverij/auteur gedeeld.

Alle posts op Twitter en in de Facebookgroep zijn ook te zien op de blog.

Boekenclub Librorum Tractatus is te bereiken via boekenrecensie@gmail.com, of via de hierboven vermelde sociale media.

Nick Mertens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s