Drägan Duma – Boek 1 – Zij Die Hoort – Patty vAN DELFT

Jill, een meisje alleen op de wereld en bang om zich te hechten aan iemand, lijkt te hallucineren of te dromen. Ja,dat kan niet anders want het lijkt wel alsof ik een draak zie, natuurlijk… dit denkt Jill over haar voorstelling. Maar nee, ze wordt niet gek en wordt uiteindelijk zelfs meegenomen naar Drägan Duma. Samen met haar “krakermaatjes” komt ze in een sprookjesachtige wereld terecht. In deze magische wereld is het normaal dat draken spreken en zelfs eigen karakters en humor hebben. Hoewel hier ook oorlog is en de draken en dragannymarai (drakenridders) samenwerken om zich te beschermen tegen de Morbiden, is het leven hier vol kleuren en het landschap bezaaid met schitterende bergen. Jill blijkt de dochter van een dragannymarai te zijn en wordt dus getest om te zien of zij de zware taak van “bescherm-wraakengel” op zich kan nemen. Ze wordt opgeleid in magie, zwaardvechten, spoorzoeken, leiding geven en heeft het eerst niet makkelijk om te aarden in deze nieuwe omgeving. Bang als ze is voor haar gevoelens komt ze in een emotionele roetsjbaan terecht . Want hoe kan iemand die bang is om zijn gevoelens te tonen, weten wat liefde is? En toch leert Jill liefde kennen en spijtig genoeg ook liefdesverdriet… Uiteindelijk ontdekt Jill dat op haar schouders een zware taak rust… Volgens voorspellingen zou zij, als enige, deze wereld kunnen redden van de oorlog… Maar dat is niet alles… Volgens de profetie moet ze daarvoor de juiste liefde kiezen… Maar wie is dit en wat moet ze doen?

Wat een geweldig boek is dit! Ik moest en zou het in één keer uitlezen. Ik werd onmiddellijk vanaf de eerste zin meegezogen in deze wereld. Dit boek is dus een geweldig begin van een nieuwe trilogie en toen ik het boek uithad, wou ik maar één ding…

Ik nam deel twee en begon onmiddellijk verder te lezen want ik wou weten hoe dit verhaal verder ging… Deze wonderlijke wereld is zo mooi, echt en gedetailleerd beschreven zodat je niets liever wil dan wat langer vertoeven op deze prachtige plaats met zijn bijzondere karakters!

Ik geef een dikke vier sterren voor dit wonderlijke debuut!

Vier omdat ik gewoon nog te weinig weet door dit boek en mijn honger misschien kan stillen door deel twee te lezen…

Volgens mijn bescheiden mening: lezen dit boek, het is het echt waard!

Met héél veel dank aan de Uitgeverij Celtica Publishing dat ik dit boek mocht lezen en deze geweldige serie mocht leren kennen en natuurlijk boekenclub Librorum Tractatus!!!

cover-dragan-duma

Auteur: Patty vAN DELFT
ISBN: 9789491300240
Publicatiedatum: 26 februari 2015
Uitgever: Celtica Publishing

Fany van Hemelen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s