De Barmhartigen – Koen vAN WICHELEN (2)

STEL JE VOOR: een nietsbetekenende veertiger met een knoert van een midlifecrisis en een dito drankprobleem schrijft een boek. En onverwachts wordt dat een bestseller. Dat is precies wat David Sores overkomt in De barmhartigen. De drieëndertig drukken leggen hem geen windeieren, maar zijn zorgen zijn niet voorbij. Integendeel, hij krijgt er alleen maar bij. Zijn boek heeft bij bepaalde mensen een snaar geraakt die hij liever ongemoeid had gelaten. Elke lezer met een beetje zin voor verhaal zit natuurlijk met dezelfde huizenhoge vraag: wat staat er precies in die bestseller?

De barmhartigen brengt je naar 2 verschillende verhalen. Eerst het verhaal van David die een roman schrijft en waarin het ganse proces aan bod komt, alsook de marketing en de strubbelingen daarrond. Het 2e verhaal is de roman van David zelf en zoals de titel doet vermoeden gaat deze over de relatie die David met zijn vader had, die ook wel wat overschaduwd wordt door zijn godsdienstige moeder. Het ene verhaal kan niet zonder het andere en doet je beiden begrijpen.

Dit is het eerste boek of het eerste wat dan ook dat ik van Koen Van Wichelen gelezen heb en ik was, eerlijk gezegd, wat afwachtend aan het boek begonnen. Niet wetende wat ik er kon van verwachten en ik vroeg me af of ik wel kon meeleven met een man in midlifecrisis en een drankprobleem. Maar de manier waarop het geschreven is, heeft me meegesleurd en dan vooral de humor waarmee het verteld is kon ik wel smaken. Humor die in beide verhalen goed aanwezig is, waardoor het vlot leest, je doet verder lezen en waardoor ook jouw barmhartigheid wordt aangesproken om begrip en medelijden te hebben met David’s destructief gedrag.

Dit maakt het dan ook een boek dat zeker aan te raden is, ook al ben je zelf geen man en weet je niets af van een midlifecrisis.

9789022329948

Auteur: Koen vAN WICHELEN
ISBN: 9789022329948
Publicatiedatum: 26 november 2014
Uitgever: Uitgeverij Manteau

Bianca Dardenne

Plaats een reactie