De zevende zoon (De geestenjager) – Joseph DELANEY (3)

Het boek bestaat uit twee delen van de serie Geestenjager:

  1. De laatste leerling
  2. De vloek

Beide boeken hebben hetzelfde voorwoord en geeft daarmee aan dat dit een belangrijk gegeven zal zijn in de serie. In het Nederlands zijn er in totaal 4 delen uitgegeven van deze serie.

DE LAATSTE LEERLING

Thomas is de zevende zoon van de zevende zoon, Zijn moeder, die ook speciale krachten schijnt te hebben, trouwde bewust met zijn vader om Thomas te kunnen baren. Thomas is speciaal en kan (duistere) dingen zien die voor anderen verborgen blijven. Zijn ouders bezitten een boerderij en aangezien alleen de oudste zoon de boerderij kan overnemen, wordt er voor Thomas een ander vak gezocht. Hij gaat in de leer bij een geestenjager. Zo’n jager beschermt mensen tegen het kwaad en duisternis. Thomas krijgt een uitgebreide opleiding van de geestenjager Gregorius over alle soorten wezens die er bestaan, zoals boemannen, klopgeesten, heksen en de verschillende niveaus (krachten) die zij hebben. Eén van de eerste waarschuwingen, om meisjes met puntschoenen niet te vertrouwen, slaat hij in de wind. Hij ontmoet Annelie, die aan de beschrijving voldoet, en liegt tegen Gregorius over deze ontmoeting. Twee ernstige fouten die uiteindelijk ertoe leiden dat Thomas in problemen komt.

DE VLOEK

Er is direct actie, je zit midden in het verhaal: Thomas moet een boeman van niveau 1 (de ergste soort) verslaan. De broer van Gregorius komt hierbij helaas te overlijden. Ze besluiten de begrafenis bij te wonen in Monniksfoort, waar de geestenjager al 20 jaar niet meer is geweest. De reden hiervoor is, behalve dat Monniksfoort het bolwerk van de priesters is en zij geestenjagers als medewerkers van de duivel beschouwen, Gregorius 20 jaar eerder het gevecht met een zogenaamde “Verderver” ternauwernood heeft overleefd en het wezen niet heeft kunnen verslaan. De Verderver zit er nog steeds gevangen in de catacomben. Aangekomen in het dorp blijkt dat de macht van de Verderver steeds groter wordt, hij beïnvloedt de priesters en drijft hen tot slechte daden . Thomas en Gregorius zullen de strijd met hem moeten aangaan. Ze krijgen hierbij hulp uit onverwachtse hoek.

Het boek De zevende zoon is spannend en vlot en zeer meeslepend geschreven. Het is weliswaar een jeugdboek, maar is zeker ook voor volwassenen aangenaam om te lezen. Het verhaal heeft een goede opbouw van karakters en verhaallijn. Deel 1 is wat rechtlijniger qua opbouw van het verhaal, deel 2 bevat meer diepgang. De achtergrondgeschiedenis van de karakters wordt hier meer uitgediept en je begint zicht te krijgen op het “grotere verhaal” van de totale serie: de opkomst van een groot kwaad. Ik kijk erg uit naar deel 3 en 4 van de serie De geestenjager.

Ik heb genoten van het boek en geef het met plezier 5 ***

9789026135057

Auteur: Joseph DELANEY
ISBN: 9789026135057
Publicatiedatum: 14 februari 2015
Uitgever: De Fontein

Jeanine Feunekes-Both

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s