Het meisje in de trein –Paula HAWKINS

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het verhaal wordt verteld door de drie vrouwelijke karakters uit het boek, die elk vanuit de ik-vorm hun verhaal doen wat erg lastig en onplezierig leest. In het begin raak je steeds de draad kwijt. De hoofdstukken zijn kort en het lettertype is ook prettig maar de opbouw van het boek, in een soort dagboekvorm is minder. De verhaallijnen lopen niet naast elkaar en ook niet door elkaar, waardoor je echt het niet goed kan volgen. Veel spanning zit er niet in het boek , het is tot ver over de helft ronduit saai, daarna komt er iets meer vaart in. De laatste 60 pagina’s zijn de beste van het boek.

Rachel is een persoon waar je je wel in kan verplaatsen maar omdat ze alcoholiste en niet helemaal fris is, heb ik er niks mee. Met Anna kon ik me het best identificeren. Het is niet echt een spannende thriller, meer een psychologisch verhaal met thrillerelementen erin.

Het plot is anders dan ik had gedacht, dat dan weer wel. Daar heeft de schrijfster me om de tuin geleid…

Ik begrijp eerlijk gezegd de hype rond dit boek niet. Heel lang zat ik op 2,5 sterren maar door het plot zijn het er net 3 geworden.

COVERNL_Opmaak 1

Auteur: Paula HAWKINS
ISBN: 9789400503885
Publicatiedatum: 17 mei 2015
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.

Wendy Koedoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s