Haar naam is Poppy Day – Amanda PROWSE (2)

Poppy, 22 en kapster, is getrouwd met Martin Cricket, haar jeugdliefde en toeverlaat.  Ze wonen niet in een luxe woning maar Poppy heeft haar Mart en vind haar leven compleet. Mart daarentegen wil vooruit in het leven, droomt van een huisje op het platteland. Dit kost geld en daarom gaat hij zich aanbieden bij het leger.  Mart krijgt z’n opleiding en wordt dan naar overzees oorlogsgebied gestuurd.
Poppy heeft haar dagelijkse beslommeringen, maar op een dag wordt er op haar deur geklopt door 2 militairen….. Poppy’s hart stopt met kloppen want dit betekent niets goed.
Mart is niet dood, maar zijn patrouille werd overvallen en Mart is gegijzeld.  Het leger zal er alles aandoen om Mart terug te halen. Poppy vind dat alles veel te traag verloopt, en daar ze van aanpakken weet , gaat ze zelf haar man zoeken en zal ze hem thuisbrengen.

Eens je begint te lezen in dit boek, stop je niet meer! Poppy beleeft zoveel, doet zo veel om Mart te vinden… je leeft echt met haar mee. Ook wat Mart ondergaat is niet niks….. gegijzeld, geslagen, geschopt, mishandeld. Je voelt mee, je ondergaat mee!

Hoewel het verhaal fictief is, leer je veel over het leven ‘in the army’. We horen over soldaten uitgezonden naar oorlogsgebied, maar nooit wordt er over de achterblijvers verhaald. Hoe leven en overleven zij het? Hoe redden zij zich in ’t dagelijks leven? De vrouwen en partners van soldaten moeten zéér moedig zijn, zéér sterk voor zichzelf, voor hun kinderen en voor hun familie. Ze mogen nooit laten zien dat ze angstig zijn. Poppy is sterk, veel sterker en moedige dan ze zelf denkt te zijn. Daardoor staat ze niet stil bij wat er kan gebeuren nadat ze, gepakt met notaboekje en potlood, vertrekt naar oorlogsgebied om Mart terug te halen.

In het verhaal worden verschillende thema’s gebruikt, maar één springt eruit, namelijk de liefde tussen Poppy en Mart, het onstaan ervan in hun kinderjaren en de onvoorwaardelijkheid later. Mart en Poppy, met koordjes aan hun hart, zodat de ene de andere steeds naar zich kon halen indien nodig.

Het boek sleurt je mee in een rollercoaster van emoties. Dan een lach, dan een traan, dan onverschilligheid, dan toewijding,… en blijft héél lang nazinderen.

Amanda Prowse schrijft op een eenvoudige manier over een niet voor de hand liggend onderwerp.

Knap gedaan.

Een aanrader !!!

Poppy Day

Auteur: Amanda PROWSE
ISBN: 9789402600391
Publicatiedatum: 1 april 2015
Uitgever: Aerial

Lie Frooninckx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s