Rusteloze benen – Claudia BIEGEL

Rosalie leeft samen met haar man Wim en zoon Patrick een op het oog gemoedelijk, gestructureerd leven. Rosalie zet zich als vrijwilliger in bij het plaatselijk asielzoekerscentrum. Op een dag vertelt Rosalie onder het eten dat zij de uitgeprocedeerde Joseph in huis gaat nemen. Dit geeft bij Wim en Patrick een begrijpelijke weerstand. Patrick wil op kamers gaan wonen maar besluit toch uiteindelijk om thuis te blijven wonen. Er ontstaat een vriendschap tussen de 2 jongens. Tevens lijkt Joseph ondertussen zijn plek te vinden in het gezin. Rosalie lijkt zich hier content mee te voelen. Ondertussen raakt ze steeds meer verstrengeld in haar gevoelens en de gebeurtenissen die plaatsvinden. Wim lijkt zijn eigen leven te hebben als hoogleraar maar ook hier blijkt dat schijn bedriegt. Als Wim uiteindelijk een ander blijkt te hebben en daar bij intrekt raakt Rosalie steeds verder de strakke touwtjes kwijt.

Cover:
De cover springt gelijk in het oog met de warrige voornamelijk rode uiterlijk.
De witte letters komen hierop goed naar voren.
Op basis van de cover had ik niet direct een beeld wat ik kan verwachten qua inhoud verhaal.
De achterflap geeft daarentegen een mooie voorstelling van het verhaal.
Ik geef de cover een 7.5

Het boek:
Met flashbacks wordt er telkens terug gekeken naar het leven die Rosalie heeft gehad met haar moeder en oma. Het belicht mooi de bepalende gebeurtenissen tussen het verleden en heden.
Het boek is vlot in korte hoofdstukken geschreven en geeft een goed beeld weer hoe een persoon in een vicieuze cirkel kan belanden terugkijkend naar het verleden. Het leven van een KOPP kind is zeker niet doorsnee en is nog erg onderbelicht mijn inziens.
Het boek is zeker een aanrader voor mensen die meer willen weten over KOPP kinderen en wat de invloed kan zijn in het dagelijks leven. Claudia heeft een realistisch boek weten te schrijven met een sterke verhaallijn.

9789402600308

Auteur: Claudia BIEGEL
ISBN: 9789402600308
Publicatiedatum: 13 maart 2015
Uitgever: Aerial Media Company

Antoinette van Steeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s